Mistä voi ostaa lastenvaatteita?

Kivijalkakauppojen lisäksi lastenvaatteita löytyy runsaasti nettikaupoista, joiden etuna on se, että äiti tai isä voi rauhassa selailla useamman kaupan tarjontaa sekä alennuksia kotoa käsin esimerkiksi lapsen päiväunien aikaan tai illalla työpäivän jälkeen. Nykyisin on helppo tilata lastenvaatteita myös ulkomailta. Kirpputorit ovat taloudellisen ja ympäristötietoisen vanhemman valinta. Lue seuraavista kappaleista lastenvaatteiden ostoon liittyvät niksimme ja säästä aikaa, vaivaa sekä rahaa!

Nettikaupat

Netistä löytyy valtava tarjonta lastenvaatteita ja moni vanhempi ostaakin suuren osan lastensa vaatteista juurikin nettikaupoista, joiden etuna on se, että äiti tai isä voi rauhassa selailla useamman kaupan tarjontaa sekä alennuksia kotoa käsin esimerkiksi lapsen päiväunien aikaan tai illalla työpäivän jälkeen. Nykyään netin kautta on helppo tilata lastenvaatteita myös ulkomailta, jolloin lastenvaatteiden tarjonta laajenee huomattavasti verrattuna koto-Suomen kivijalkakauppojen valikoimiin.

Nettikauppojen tarjontaa on helppo vertailla vaikkapa suoraan kotisohvalta käsin. Niissä on usein tarjolla myös loistavia tarjouksia, jotka kannattaa hyödyntää, erityisesti, jos lapsi tarvitsee kerralla runsaasti uusia vaatteita. Osa nettikaupoista tarjoaa erilaisia alennuskoodeja ja kanta-asiakasetuja, jotka kannattaa myös hyödyntää. Vaatteiden palauttaminen ja vaihtaminen on yleensä helppoa, mutta kannattaa tutustua kuitenkin kyseisen kaupan vaihto- ja palautusehtoihin ennen tilauksen tekemistä. Kannattaa myös lukea netistä muiden käyttäjien kokemuksia kyseisestä nettikaupasta, ellet ole itse sieltä aiemmin tilannut, ennen ostopäätöksen tekemistä.

Kirpputorit

Kirpputorit ovat oiva väylä säästää sekä rahaa että luontoa. Sopivien vaatteiden löytäminen saattaa viedä hieman aikaa, mutta on kovin palkitsevaa. Monien lastenvaatteiden ja -tarvikkeiden käyttöikä jää kovin lyhyeksi, minkä vuoksi niiden kierrättäminen onkin erityisen hyvä idea. Erityisesti niin sanotut kaupunkitakit sekä juhlavaatteet jäävät yleensä käytön jälkeen niin siistiin kuntoon, että niiden kierrättäminen on erityisen järkevää. Juhlavaatteita ei ehdi välttämättä käyttää kovinkaan montaa kertaa ennen kuin ne jäävät jo pieniksi. Juhlavaatteet kuitenkin maksavat melkoisesti, joten joka juhlaan ei välttämättä kannata ostaa uusia juhlavaatteita.

Kirpputorit ovat oiva väylä myös kierrättää omien lasten pieniksi jääneet vaatteet sekä tarpeettomiksi jääneet tarvikkeet. Suomessa on tarjolla sekä pöytäkirppiksiä, second hand -liikkeitä että ulkokirppiksiäkin. Myös lastenkirjoja kannattaa sekä viedä myyntiin että ostaa kirpputorilta – kirpputorilla siisti kirja saattaa maksaa euron tai pari ja siitä on iloa pitkäksi aikaa! Kirpputorien kautta voit siis sekä löytää hyviä vaatteita ja tarvikkeita lapsillesi että saada omien lastesi tarpeettomiksi jääneistä vaatteista ja tarvikkeista rahaa takaisin. Näin lasten vaatettaminen ei välttämättä tule kovinkaan kalliiksi, vaikka lapsillasi olisikin aina päällään siistiä ja puhdasta merkkivaatetta. Myös urheiluvälineiden kierrättäminen ja ostaminen kirpputoreilta on hyvä idea!

Muistathan, että internetin valtakaudella myös monet kirpputorit toimivat netissä! Netistä löytyy esimerkiksi huutokauppaperiaatteella toimivia kirpputoreja, joista voi ostaa myös lastenvaatteita – toisinaan myynnissä on jopa kokonaisia paketillisia vaatteita. Facebookissa toimii myös runsaasti erilaisia lastenvaatteita myyviä kirpputoreja. Netin kautta ostettaessa tosin postikulut saattavat nostaa vaatteiden hintoja – tämän vuoksi onkin yleensä järkevää ostaa kerralla enemmän, jolloin postikulut per vaate jäävät pienemmiksi kuin yhden vaatteen kohdalla. Toisinaan myös nettikirpputorilta ostettaessa on kenties mahdollista tavata myyjän kanssa ja säästää näin postikulut. Erityisesti suurimmissa kaupungeissa tämä voi olla hyvinkin mahdollista. Samalla voit tarkistaa tuotteiden kunnon – käytettyjen vaatteiden kohdalla kun on aina se riski, että jonkun mielestä hyväkuntoinen vaate onkin jonkun toisen mielestä täyslumppu. Toisinaan saattaa esiintyä jopa suoranaisia huijausyrityksiä, joten käytettyjen tavaroiden ja vaatteiden kohdalla on hyvä nähdä tuote ennen ostopäätöstä.

Osa ostajista ja myyjistä suosii pöytäkirppiksiä, joihin on näppärää jättää myytävät tuotteet myyntiin ja joissa kirpputorin ylläpitäjä tilittää myynnit tietyn ajan kuluttua myyjälle. Pöytävuokra saattaa tosin joissakin tällaisissa kirppiksissä olla suhteettoman suuri. Osa ostajista tutkii tuotteita mieluummin tällaisilla pöytäkirppiksillä, joissa myyjä ei ole itse paikalla. Osa taas tykkää ulkokirppiksistä, joita löytyy runsaasti kesäisin. Osa myyjistä tykkää olla itse myyntipöydän takana ja osa ostajista tykkää myös tavata myyjän ja mahdollisesti tinkiä hinnoista.